Подписаха последните 134 проекта по публичната седма мярка на САПАРД

639
Подписаха последните 134 проекта по публичната седма мярка на САПАРД

В Държавен фонд "Земеделие" са били подписани последните 134 проекта по публичната седма мярка на програма САПАРД "Обновяване и развитие на селата, опазване и съхраняване на селското наследство и културни традиции", съобщиха от фонда, цитирани от БТА.
Всички те са под мярката "Подобряване на уличната мрежа". Безвъзмездната помощ, която 134 -те общини ще получат за подобряване на своята инфраструктура, възлиза на общо 12 млн. и 500 хил. лв.

С последното отваряне на публичната мярка се постигат две генерални цели. Първата е да се реализира максимално усвояване на предприсъединителните средства за селищната инфраструктура. Другата цел е посредством малки проекти, общините да направят своята "генерална репетиция" за усвояване на средствата от ЕС.

До момента по публичните мерки - 7 и 8 ("Развитие и подобряване на междуселищната инфраструктура)" на програма САПАРД общо са одобрени 280 проекта, като субсидията по тях е 284 млн. и 233 хил. лв. От тях по седма мярка са договорени 222 проекта със субсидия от 177 млн. и 541 хил. лв., а по осма мярка са договорени 58 проекта с безвъзмездна помощ от 106 млн. и 682 хил. лв.

От началото на действието на програма САПАРД у нас са одобрени 3493 проекта на инвестиционна стойност над 2 млрд. и 785 млн. лв., като субсидията по тях е над 1 млрд. и 387 млн. лв. Платените проекти са 1740 с безвъзмездно подпомагане от над 594 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg