Подписаха споразумение за управление на водите в Черноморския басейн

400
Подписаха споразумение за управление на водите в Черноморския басейн

Представители на 10 институции подписаха днес споразумение за сътрудничество при управлението на водите в Черноморския басейнов район. Споразумението е европейска практика и е взаимствана и подкрепена от холандски партньори от градския регион Хахланден.

Сред подписалите споразумението са областните администрации във Варна и Добрич, общините Бургас, Малко Търново и Бяла, Басейнова дирекция - Варна, Районната инспекция по околна среда и води във Варна и други.

Един от най-важните ангажименти по споразумението е изработването на обща комуникационна стратегия, която ще се прилага за оповестяване на черновата на Плана за управление на водите в Черноморския басейнов район. Този план трябва да бъде изготвен окончателно и приет до края на 2009 год., а от 2010 година влиза в сила, обясниха от Басейнова дирекция за Черноморски регион.

В споразумението се предвижда в рамките на две години да бъде изработена обща работна програма за приоритетните области, заложени в Рамковата директива за водите, Закона за водите и неговите наредби.

С цел управление на процесите по изпълнението на задачите от споразумението ще бъде сформиран Управителен комитет, който ще ръководи и координира дейността в работните групи. В тях ще влизат представители на бизнес-средите, НПО, институти и партньорите от Холандия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg