Подписахме 21 договора с Румъния за безвъзмездна помощ по Съвместния Фонд за малки проекти

314
21 договора за безвъзмездна помощ бяха подписани на 9 ноември 2007 г. в Министерството на регионалното развитие и благоустройството по Съвместния Фонд за малки проекти - трансгранично сътрудничество между България и Румъния, Финансов Меморандум 2005.

Договорите за безвъзмездна помощ са на обща стойност 831 971.67евро, от които 740 424.67 евро е финансирането от Европейския съюз. В размер на 91 547 евро е собственият принос на организациите, изпълняващи проектите.

Финансираните проекти ще се изпълняват в осемте български области в граничния регион с Румъния – Враца (1 проект), Монтана (3 проекта), Видин (8 проекта), Плевен (4 проекта), Русе (1 проект), Силистра (2 проекта) и Добрич (1 проект).

Основната цел на тази грантова схема е да подпомага малки, неинвестиционни проекти от типа "от хора за хора", да насърчава трансгранични дейности, в които участват местни институции и организации от граничните региони.

Съвместният Фонд за малки проекти осигурява гъвкав подход за финансиране на дейности с по-малък мащаб, които са определени въз основа на местните или регионалните нужди. Фондът финансира проекти в областта на икономическото развитие, околната среда, туризма, културния обмен и развитие на местната демокрация в граничните региони.

Проектът е част от създаването на интегрирани гранични региони и е важен елемент в подготовката на Румъния и България за усвояване на структурните фондове.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg