Подписахме финансирането на 56 проекта по САПАРД на стойност 27.44 млн. лв.

360
Изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” доц. д-р инж. Димитър Тадаръков вчера подписа финансирането на 56–те изпълнени и блокирани досега проекта по програма САПАРД на обща стойност от 27 440 000 лева.

По този начин е наваксано закъснението по изплащане на парите по предприсъединителната програма на ЕС. Това съобщи изпълнителният директор на Фонда, като отчете направеното в първите 30 дни от встъпването му в длъжност, както по отношение на държавните помощи и програма САПАРД, така и за дейността на Разплащателната агенция.

Подписани са анекси към общо 308 договорени проекта, от които 78 са по публичните мерки. По този начин бенефициентите по САПАРД ще получат авансово между 50 и 120 млн. лева, подчерта доц. Тадаръков.

Той обяви, че още 400 проекта чакат Комисия за избор на проекти по САПАРД. От тях са обработени 314 проекта на обща стойност 121 млн. лв. и субсидия от 69 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg