Подписани бяха три инфраструктурни договора в системата на транспорта

715
Подписани бяха три инфраструктурни договора в системата на транспорта

Три договора по инфраструктурни проекти за строителство и техническа помощ бяха подписани днес в присъствието на министъра на транспорта Петър Мутафчиев.

Двата са по проекта „Реконструкция и електрификация на жп линия Пловдив-Свиленград-турска/гръцка граница и оптимизиране на трасето за скорост 160 км/ч”, а именно Договор за строителство, железен път и електрификация на Фаза 2 Първомай-Свиленград – на турска и гръцка граница и Договор за изграждането на системи за сигнализация, телекомуникации и SCADA за цялата линия. Третият е за „Техническа помощ на модернизацията на жп линията Видин-София”.

Договорът за строителството, железния път и електрификация на Фаза 2, беше подписан от пълномощникът на фирмата, спечелила конкурса за изпълнител „Асталди”, Италия, Пиер Лука Канино. Стойността му е 162.537 млн. евро с продължителност 39 месеца.

Договорът за изграждането на системи за сигнализация, телекомуникации и SCADA за цялата линия беше подписан от инж. д-р Алфред Файдер, изпълнителен директор на „Талес рейл сигналинг солушънз”, Австрия в консорциум с „Алкател Лусент”, Румъния. Продължителността на договора е 37 месеца и е на стойност 35.557 млн. евро.

Договорът за техническата помощ на жп линията Видин – София беше подписан от управителя на консорциума с водещ партньор Iberica de Estudios e Ingenieria, S.A. (Iberinsa) Виктор Релано. Членове на консорциума са ILF Beratende Ingenieure ZT GmbH (ILF Consulting Engineers), Ingenieria y Economia Del Trasporte, S.A. (Ineco), “Транссистем” ООД и „Геотехноинженеринг” ЕООД. Срокът на изпълнение е 24 месеца и е на стойност 3.35 млн. евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg