Подписваме спогодба с ОАЕ за избягване на двойното данъчно облагане

660
Утре, 26 юни 2007 г., в 9.45 часа, в зала „Колегиум” министърът на финансите Пламен Орешарски и държавният министър на финансите и индустрията на Обединените арабски емирства д-р Мохаммад Бин Харбаш ще подпишат междуправителствена Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане (СИДДО).

Целта на СИДДО е да разпределя правомощията на сключващите ги държави при облагане на едно и също лице за един и същ доход. В резултат се постига избягване на двойното облагане на това лице за този доход. Подписването на Спогодбата между двете държави ще даде предпоставка за реални и облекчени от данъчна гледна точка възможности за осъществяване на стопанска дейност в другата държава в различни сфери и отрасли.

От средата на 1990-те години съществува тенденция на постоянно нарастване броят на пребиваващите в ОАЕ български граждани, чиито брой понастоящем надхвърля 5000 души.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg