Подпомагат 408 проектни идеи по оперативната програма "Регионално развитие" 2007-2013

520
Завърши процесът на представяне и предварителна селекция на проектни идеи по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г., организиран в рамките на проект по програма ФАР “Подкрепа за подготовка на добри стратегически документи, поощряване на партньорството и сътрудничеството и укрепване на капацитета за разработване на проекти”.

От подадените над 1500 проектни идеи са селектирани 408, които към момента са потенциално избираеми по линия на оперативната програма. Потенциалните бенефициенти за тези проектни идеи ще получат необходимото практическо обучение за тяхната по-нататъшна подготовка, информират от пресцентъра на МРРБ.

Необходимо е да се знае, че ОП “Регионално развитие” все още се договаря с Европейската комисия и е възможно да настъпят промени в някои от избираемите дейности. Сегашната процедура по подбор и подготовка на проекти е напълно отделна от следващия процес на представяне, оценка и избор за финансиране.

За селектираните проекти няма да бъдат отпускани средства за изпълнението им, нито за подготвителна дейност. Около 70 от по-сложните за подготовка проектни идеи, ще бъдат селектирани от Консултанта по втора фаза на проекта по програма ФАР, който ще им предостави подкрепа за подготовка на пълна техническа и проектна документация.

Паралелно с дейностите, финансирани по програма ФАР, Министерството на регионалното развитие и благоустройството е осигурило средства за подпомагане на общините за разработване на проекти за кандидатстване по ОП “Регионално развитие” от бюджета на МРРБ и от държавния бюджет.

Списък на селектираните по линия на проекта по програма ФАР идеи и съответните потенциални бенефициенти, както и списъци с подпомаганите проектни идеи по двете бюджетни линии са публикувани в прикачените файлове.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg