Получаваме помощ от Швейцария в размер на 60 милиона франка

246
На заседанието си на 14 март 2007 г. Народното събрание ратифицира изменение на споразумението за заем с Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР) за реформата в здравеопазването.

Споразумението за заема е от 2000 г. и е за 68 900 000 евро. Проектът подпомага реформирането на зони като доболничната и болничната помощ и въвеждането на информационни технологии, информират от НС.

Парламентът ратифицира промяна на споразумението между правителствата на България и Швейцария за оказване на финансова помощ. Споразумението е в размер на 60 милиона швейцарски франка и е подписано на 24 декември 1992 г. То е продължавано 7 пъти чрез размяна на писма между двете правителства.

Средствата се използват приоритетно за проекти в сферата на инфраструктурата, като особено значение се отдава на проекти от секторите по опазване на околната среда, здравеопазването и енергетиката.

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за експортното застраховане. С тях се въвежда възможност за сметка на държавата да се застраховат банкови и небанкови кредити, отпускани на малки и средни предприятия. В закона се въвеждат ясни и точни правила по отношение на застраховането на средносрочни и дългосрочни кредити при износ на стоки и/или услуги, които правила гарантират насърчаване на експортната политика.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg