Получени са 21 предложения за реконструкция на второ- и третокласни пътища

581
Получени са 21 предложения за реконструкция на второ- и третокласни пътища

Двадесет и едно проектни предложения за реконструкция и рехабилитация на II и III клас пътища депозира вчера Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” в управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 – Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие”.

Пътищата, предложени за рехабилитация и реконструкция, са в областите Варна, Велико Търново, Видин, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, София, Стара Загора, Хасково, Шумен и Ямбол.

Проектните предложения са по Схема за безвъзмездна финансова помощ BG 161 PO 001/2.1.-01/2007 “Подкрепа за реконструкция и рехабилитация на второкласни и третокласни пътища”. Тя е част от операция 2.1. „Регионална и местна пътна инфраструктура” на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013.

От днес започва оценяване за административното съответствие на проектите, което трябва да бъде завършено в срок от пет дни.

След проверката за административно съответствие, ще започне оценяване за допустимост – дали е спазен териториалният обхват на дейностите, има ли съответствие с минималния и максималния размер на националното съфинансиране и допустимите разходи, предвиждат ли се мерки за публичност и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg