Пощенска банка отново е лидер в попечителските услуги

3252
Пощенска банка отново е лидер в попечителските услуги

За седма поредна година Пощенска банка е определена за топ попечител в България от сп. Global Custodian (www.globalcustodian.com).

„Този доставчик на попечителски услуги продължава да впечатлява. Подобен резултат е много над както пазарните, така и глобалните средни нива и банката трябва да се гордее с резултатите си.“, посочва изданието.

След проведено от страна на списанието проучване сред институционални клиенти на банката Пощенска банка получава числови оценки по-високи както от средните за пазара на попечителски услуги в България, така и от останалите конкуренти, участвали в състезанието.

Финансовата институция е с дългогодишни традиции в предоставянето на попечителски и депозитарни услуги на местни и чужди институционални клиенти, които представляват важна част от родния капиталов пазар.

Вече 14 години банката инвестира активно в иновативни технологии и развитие на професионализма на екипа, за да откликне на постоянното развитие в тази област, както и на очакванията на своите клиенти.

Пощенска банка обслужва най-голям брой български договорни фондове, като е и ексклузивен представител на един от най-големите европейски депозитари Clearstream Banking Luxembourg.

В днешно време добре познатите финансови инструменти като акции, облигации и дялове например се съхраняват или разменят чрез записи в електронни регистри. В този смисъл, депозитарната функция е една много важна част от дейностите на капиталовия пазар, при която банката се явява в ролята на пазител на активите на инвеститорите и защитник на техните интереси.

Чрез изградени връзки с партньори Пощенска банка може да предложи достъп не само до родния капиталов пазар, но и до над сто други от целия свят.

Global Custodian е най-престижното световно списание в областта на попечителските услуги, известно със своите годишни проучвания, които се приемат като бенчмарк за сектора.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg