Поставят КПП на входа на кариера "Студена"

929
Поставят КПП на входа на кариера

След проверка на Върховната административна прокуратура, съвместно с Окръжната прокуратура в Перник и Областна дирекция на полицията бе разпоредено на фирмите, добиващи в нарушение на Закона за подземните богатства инертни материали от кариера "Студена", незабавно преустановяване на всякаква дейност по добива, както и извеждане на всички технически съоръжения от района на кариерата.

На представителите на незаконно работещите фирми, Областната дирекция на полицията в Перник връчи разпореждания по реда на чл.55 от ЗМВР, с оглед незабавно преустановяване на дейността им.

Към настоящия момент няма фирми, които без правно основание да добиват инертни материали, категорични са от Върховната касационна прокуратура.

В същото време фирмите, които имат законно основание за добив на такива материали ще бъдат допускани да осъществяват тази дейност след предоставяне на концесионни договори, които ги легитимират с тези права.

С цел предотвратяване за в бъдеще на тази незаконна дейност, по договореност с кмета на Перник и с ОДП, на входа на кариерата ще бъде поставен постоянно действащ контролно-пропускателен пункт.

Там ще действа електронна везна за проверка натовареността на камионите и придружаващите товара документи.

През контролно-пропускателния пункт няма да бъдат допускани да влизат и товарят инертни материали автомобили, които не са собственост на фирмите, имащи договор за концесия или наети от тях за извършване на транспортни услуги.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...