Потребители ще съдят М-Тел за 100 млн. лева

1270
Потребители ще съдят М-Тел за 100 млн. лева

Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги завеждат колективен иск срещу "М-Тел" за 100 милиона лева. Като причина те посочват проблемите в резултат на новата клиентска система на мобилния оператор, която е довела до надписване на месечните сметки. В рамките на иска е заложено отнемането на лиценза на "МобилТел" ЕАД по съдебен път.

На 20-ти март, на поредния месечен протест ще бъде избрана Комисия на гражданите с увредени интереси от "М-Тел". От същата дата всеки потребител може да присъедини жалбата си към иска. Това каза председателят на Асоциацията на потребителите на телекомуникация и интернет Янаки Ганчев.

"Водили сме всякакъв вид и формат разговори с мобилните оператори, в частност с "М-Тел", предлагали сме различни решения, но, за съжаление, едно ретроградно мислене от времето, когато "М-Тел" беше монополист и единствен, не е променено при него. Това налага преминаване в следваща фаза, завеждаме колективен иск от името на потребителите. В рамките на този колективен иск, той ще бъде със съответник и държавата в лицето на Комисия за регулиране на съобщенията, която продължава да бездейства. Искът е частичен за един лев от обща сума 100 милиона лева.", уточни Ганчев.


Източник: БНР

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Камен
# 0
12:03 | 21 March 2011
Не вярвам това да доведе до каквито и да е било резултати. Силно подозрително ми е поведението на тази ирганизация. Използват радикална риторика, заиграват се с някои народностно-политически тези, същевременно атакуват само М-тел, а голяма част от публикациите в медиите, свързани с дейността им са твърде тенденциозни за да представляват безпристрастна журналистическа гледна точка. Мисля, че тук става дума "пари, много пари"...
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg