Потребителите на природен газ в национален мащаб спестиха 2.5 млрд. лв. през 2006 г.

319

Близо 2.486 млрд. лв от разходите си за енергия спестиха потребителите на природен газ в национален мащаб – клиенти на всички газопреносни и газоразпределителни дружества в страната, през 2006 година.

В промишлеността икономиите възлизат на 2.402 млрд. лв. В обществено-административния сектор спестените средства са 76.378 млн. лв., а в бита – 6.511 млн. лв.

Статистиката, отделно за клиентите на “Овергаз”, показва, че спестяванията на потребителите на газа, продаван от дружествата на компанията, са за над 237 млн. лв. в рамките на 2006 г.

Промишлените потребители, които замениха мазута с природен газ, реализираха обща икономия в размер на 105 млн. лв.

Обществено-административните и търговски обекти, които предпочетоха природния газ пред газьола спестиха над 101 млн. лв.

Българските домакинства, които преминаха от газьол и електрическа енергия за отопление и готвене на природен газ, икономисаха заедно над 31 млн. лв. от домашните си бюджети.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg