Повишения на алармения праг за съдържание на серен диоксид регистрираха в Димитровград

370
Автоматичната измервателна станция в град Димитровград регистрира две последователни превишения на алармения праг от 500 микрограма на кубичен метър за съдържание на серен диоксид в атмосферния въздух вчера.

Превишенията са отчетени в 13.00 и 14.00 часа. Измерените концентрации на средно-часова норма за серен диоксид са съответно 825,4 и 545,2 микрограма на кубичен метър. Трета стойност над алармения праг не е регистрирана.

Според инструкция за информиране на населението при превишаване на установени алармени прагове и показатели за норми на серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици и олово в атмосферния въздух, информацията се изпраща ако има превишаване на съответния алармен праг в продължение на три последователни часа в един или повече пунктове.

На оператора на топлоелектрическата централа в град Димитровград е предписано незабавно редуциране на мощностите и преминаване на въглища с по-ниско сярно съдържание.
Продължава непрекъснатият контрол на параметрите за качество на атмосферния въздух в РИОСВ – Хасково, посредством системата за реално време.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg