Позицията ни за Косово обсъждат днес в МС

357
Позицията ни за Косово обсъждат днес в МС

Очаква се Министерският съвет да обсъди въпроса за признаването на независимостта на Косово. На редовното си заседание кабинетът ще разгледа промени в свое постановление от 2007 г. за определяне на реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативните програми, съфинансирани от структурните фондове и от Кохезионния фонд на ЕС и по програма ФАР.

Припомняме, вчера правителствата на България, Унгария и Хърватия се споразумяха да направят заявление във връзка с техните национални решения по признаването на Косово. Това съобщиха от кабинета на говорителя на Министерството на външните работи, информира БТА.

Декларацията за независимост на Косово бе приета след неуспеха на всички опити на международната общност за намиране на договорено решение между Белград и Прищина за статута на Косово.

При тези обстоятелства статуквото повече не можеше да бъде поддържано и промяната му стана неизбежна. Случаят на Косово е sui generis, който произтича от уникалните обстоятелства, свързани с разпадането на бивша Югославия, както и с продължителния период на международно управление, пише в изявлението.

Очаква се в парламента да гласуват на първо четене два законопроекта за промени в Закона за безмитната търговия - на Министерския съвет и на ДСБ, както и изменения в Гражданския процесуален кодекс.

Депутатите ще гласуват на второ четене промени в Закона за рибарството и аквакултурите и в Закона за електронните съобщения. Парламентът ще продължи обсъждането на първо четене на законопроекта за агенциите за временна заетост.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg