Прах два пъти над нормата в район Кремиковци отчете проверка на РИОСВ

447
Два пъти прах над нормата във въздуха край кв. Ботунец, сочат резултатите от проверките за чистотата на въздуха в район Кремиковци.

Измерването беше направено от експерти на РИОСВ – София съвместно с Мобилната автоматична станция на Изпълнителната агенция по околна среда. Целта е да се проследи влиянието на металургичния комбинат Кремиковци АД, тъй като в този район няма автоматични станции за непрекъснат мониторинг.

Регистрирано е и слабо завишаване на стойностите на сероводород. При норма 0.015 mg/m3 превишението на средночасовите стойности е около 0.018 mg/m3.

Замервания са направени и за серен диоксид, азотни оксиди, озон, амоняк, въглероден диоксид и др. Показанията за тях са под пределно допустимите норми.

През 2007 г. ще бъдат направени общо 12 измервания на качеството на въздуха в района около МК Кремиковци. Продължителността на всяко едно измерване ще е по 5 дни.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...