Прах два пъти над нормата в район Кремиковци отчете проверка на РИОСВ

424
Два пъти прах над нормата във въздуха край кв. Ботунец, сочат резултатите от проверките за чистотата на въздуха в район Кремиковци.

Измерването беше направено от експерти на РИОСВ – София съвместно с Мобилната автоматична станция на Изпълнителната агенция по околна среда. Целта е да се проследи влиянието на металургичния комбинат Кремиковци АД, тъй като в този район няма автоматични станции за непрекъснат мониторинг.

Регистрирано е и слабо завишаване на стойностите на сероводород. При норма 0.015 mg/m3 превишението на средночасовите стойности е около 0.018 mg/m3.

Замервания са направени и за серен диоксид, азотни оксиди, озон, амоняк, въглероден диоксид и др. Показанията за тях са под пределно допустимите норми.

През 2007 г. ще бъдат направени общо 12 измервания на качеството на въздуха в района около МК Кремиковци. Продължителността на всяко едно измерване ще е по 5 дни.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg