Правителството даде пет разрешения за проучване на строителни материали

748
Правителството даде пет разрешения за проучване на строителни материали

Правителството даде пет разрешения за проучване на подземни богатства. Те са за терени в областите Бургас, Габрово, Ямбол и Хасково, съобщиха от правителствената информационна служба.

"Роксил" ООД - Бургас, ще проучва строителни материали в площта "Голеш". Тя е разположена в землището на с. Изгрев, община Царево, област Бургас, и е с площ 1.4 кв. километра. Срокът на разрешението е 6 месеца, а очакваните инвестиции - 29 700 лева. Стойността на дейностите по опазването на околната среда ще е 3000 лева.

Строителни материали ще проучва и "Европроект" ООД - Бургас, в площта "Брешнела", разположена в землището на с. Равадиново, община Созопол, област Бургас. За срок от 6 месеца дружеството ще инвестира 35 900 лв. в терена с размер 1.9 кв. километра.

Шест месеца ще оперира и "Форос еко" ЕООД - Бургас; дружеството ще проучва строителни материали в площта "Зидарово"(2.62 кв. км), която е в землището на с. Зидарово, община Созопол, област Бургас. Финансовите средства за проучванията са в размер на 37 900 лв., а стойността на мероприятията по опазването на околната среда - 4000 лева.

Строителни материали ще се проучват и в област Габрово. "Билд Инженеринг - ВТ" ЕООД - Велико Търново, ще оперира в площта "Сокола", разположена в землищата на с. Соколово и с. Косарка, община Дряново. Тя е с размер 2,5 кв. км и в нея дружеството ще вложи 33 300 лева.

Три години е срокът на разрешението за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми - подземни богатства, дадено на "Ей Ес Джи Кеймбридж България" ЕАД - Костинброд. Дружеството ще работи в площта "Чукарово", разположена на територията на общините "Тунджа" и Елхово, област Ямбол, и община Тополовград, област Хасково. В терен с площ 32 кв. км то ще инвестира 469 950 долара.

Източник:БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg