Правителството обсъжда проект на нов Семеен кодекс

376
Правителството обсъжда проект на нов Семеен кодекс

На днешното си заседание правителството ще обсъди проект на нов Семеен кодекс. За първи път в него се уреждат брачният договор и фактическото съпружеско съжителство, предаде БНТ.

Фактическото съпружеско съжителство ще има правно значение в предвидените от закона случаи като определяне на бащинство и разпореждане с имущество. Двамата партньори ще го регистрират, като подадат заявление до кмета на общината или кметството по местоживеене. Брачният договор съдържа уговорки само относно имуществени отношения между съпрузите.

Правителството ще разгледа и предвидената в проекта за нов Семеен кодекс промяна при осиновяванията. А именно, осиновяване без съгласие на родител да се допуска, когато детето му е настанено в специализирана институция и родителят в срок от шест месеца без основателна причина не е поискал прекратяване на настаняването или промяна на мярката.

Правителството ще обсъди и изпращането на до 6 военнослужещи от въоръжените сили за участие в операцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg