Правят първа копка на бизнес зона в Симитли утре

367
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще направи първа копка на бизнес зона в Симитли. Церемонията ще се състои от 12.00 часа на 22 май 2007 г., вторник.

Изграждането на бизнес зоната е част от проект “Конверсия на бивши военни бази”, който се изпълнява в Разград и Симитли и се финансира по програма ФАР – Икономическо и социално сближаване, Финансов меморандум 2004.

Стойността на договора за строителство на бизнес зоната в Симитли е 2 249 944 евро, от които 1 460 444 евро са по програма ФАР и 789 450 евро – национално съфинансиране. Изпълнител е “Хохтийф кънстракшън АГ” – клон София.

Строителният надзор се изпълнява от Консорциум “Рутекс и Микс” и е на стойност 155 300 евро, от които 116 475 евро са по програма ФАР и 38 825 евро – национално съфинансиране.

Проектът предвижда военната база да се трансформира и развие в бизнес зони за малки и средни предприятия, заедно със свързаната с бизнеса техническа инфраструктура.
С конверсията ще бъдат осигурени възможности за бизнес и технологичен трансфер и ще се създадат нови работни места.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg