Представят финансовата схема за трансфер на знания към предприятията

642
Представят финансовата схема за трансфер на знания към предприятията

Информационен ден по представяне на Финансова схема за подкрепа на трансфера на знания към предприятия (Ваучерна схема) ще се проведе днес в Аулата на Лесотехнически университет, съобщиха от Българската стопанска камара.

Целта на информационната среща е да се запознаят представителите на българските предприятия детайлно със схемата, условията и начина за кандидатстване.

Схемата за подкрепа на трансфера на знания към предприятия (Ваучерна схема) е насочена към реализиране на дейности за предоставяне на технологични знания от висши училища и научни организации („доставчици на знания”) към предприятия с цел да се стимулира връзката между науката и бизнеса.

При реализацията на схемата държавата поема заплащането на труда на изследователските организации във връзка с решаването на въпрос, поставен от микро, малко или средно предприятие. Проектите, предложени от предприятията, трябва да съдържат решаването на проблем с приложен характер чрез придобиване на знания, свързани с иновация на продукти, процеси или услуги.

Предприятието, което кандидатства, трябва да е регистриран в България търговец по смисъла на Търговския закон и да е микро, малко или средно по смисъла на Закона за малките и средните предприятия.

По финансовата схема ще се предоставят два типа субсидии – от 5000 и от 15000 лева. При кандидатстване за субсидия от 15000 лева предприятието ще трябва да осигури съфинансиране в размер на 20%.

Заявленията за участие по схемата се подават в регионалните офиси на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора и в София.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg