Представят информационна система за мониторинг на регулаторните режими

602
Представят информационна система за мониторинг на регулаторните режими

В Общинския съвет в Сопот днес ще бъде демонстрирана информационна система за мониторинг на регулаторните режими, администрирани от общинските власти. Системата стартира пилотно в община Сопот, след което предстои въвеждането й и в останалите български общини, съобщиха от Българската стопанска камара.

Системата е on-line базирана и представлява унифициран софтуер, позволяващ осъществяване в реално време на справки за администрирането на различните регулаторни режими (лицензионни, регистрационни, разрешителни и уведомителни). Системата ползва данни, извличани по електронен път, от деловодната система на съответната община. В община Сопот, както и в 80 други общини, се използва система за управление на документи, работни процеси и контрол на решенията „Архимед”, разработена от „Давид холдинг” АД, която се надгражда с новата разработка.

Системата ще бъде представена от зам.-председателя на БСК Камен Колев и кмета на Сопот Веселин Личев, в присъствието на министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg