Предстои изграждането на големите интермодални терминали

672
Предстои изграждането на големите интермодални терминали

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев откри днес първата годишна конференция SMART LOGISTICS.

По време на приветствието си зам.-министър Кичев заяви, че основните интермодални проекти, които трябва да се реализират в България са развитието на Централна гара София, където има възможност да се обединят много видове транспорт и да се извърши обслужването на пътници и товари с минимално забавяне при превозването им една точка до друга. Това е един от най-големите проекти, които предстои да се реализират.

Други основни приоритети са развитието на пристанищата Бургас и Варна, както и проектът „Супер Бургас". За момента в България няма големи интермодални терминали.

Конференцията SMART LOGISTICS е организирана от „Юкономикс" с подкрепата на списанията „Ютилитис", „Фасилитис", „Fleet Manager" и „Maintenance Review".

Основните акценти на форума са възможностите за развитие на транспортния сектор в България, правната и регулаторната рамка, технологии, системи и решения за оптимизация на логистиката, подобряване на качеството на услугите в транспорта и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg