Предупредителна стачка започва в Мини Марица - Изток

996
Предупредителна стачка започва в Мини Марица - Изток

Миньорите от рудници „Трояново 1”, „Трояново север”, „Трояново 3” и работници и служители от Централно управление на Мини „Марица - Изток” ЕАД ще проведат утре – 10 януари, едночасови предупредителни ефективни стачни действия, съобщиха от пресцентъра на КНСБ. Стачните действия са планирани от 8.00 до 9.00 часа. В тях ще се включат всички работници и служители, които ще бъдат на работа в този ден.

Протестните действия ще се проведат поради категоричния отказ от страна на работодателя да спази сключеното на 12.07.2011 год. Споразумение. Чрез споразумението бе постигната договореност относителният дял на персоналните разходи в дружеството, да бъде запазен спрямо приходите за 2011 год. т.е. при по-високо производство, да има и по-високи производствени разходи.

През последните години, миньорите от Мини „Марица – Изток” ЕАД с неимоверни усилия, липса на резервни части, консумативи, работещи при условия на труд застрашаващи живота и здравето им и то по вина на ръководството на дружеството и принципала БЕХ, въпреки постигнатия рекорден добив на въглища, вместо достойно заплащане и оценка на миньорския труд те получават не друго, а обиди и заплахи, подчертават от синдикатите.

Автор: Леся Бакалова

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Sando
# 0
19:01 | 9 January 2012
E тея какво искат миналата година 15% увеличение 13 заплата + коледен бонус. Евентуална пак някакво увеличение и тази година с 10% на заплатите което на 2к са си едни 200 лева. Мисля, че трябват да починат те искат двойни заплати е трудно ще стане.. ама няма да се учудя и да им дадът те приходите на компанията са големи..
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg