Преговорите за увеличението на заплатите в Е.ОН за 2008 г. - в ход от средата на декември

416
Преговорите за увеличението на заплатите в Е.ОН за 2008 г. - в ход от средата на декември

Преговорите за увеличение на заплатите на работниците и служителите в Е.ОН България за 2008 г. са започнали още в средата на месец декември тази година, съобщиха от ръководството на компанията. Информацията беше оповестена на пресконференция днес във Фестивалния комплекс във Варна.

Началото на обсъжданията е поставено след среща с персонала на Регионален Център Варна на 12 декември и в отговор на исканията на синдикатите, съобщиха още от компанията. Преговорите ще продължат през месец януари 2008 г., като тогава ще започне и обсъждането на нови колективни трудови договори на дружествата от групата на Е.ОН България.

През 2006 г. в Е.ОН България е направено 14-процентно средно увеличение на заплатите, а към момента действа споразумение за увеличение на работните заплати с 21% средно за периода 1 април 2007 г. - 31 март 2008 г.

И двете увеличения са в резултат на преговори със синдикатите и избраният подход цели увеличението да повлияе значително върху служителите с най- ниските заплати. Като част от тяхното трудово възнаграждение, служителите получават тримесечен бонус от 10% за тази година. На всеки служител бе изплатена и коледна премия.

Към момента няма подадени молби за напускане на служители, а исканията за увеличение на заплатите чрез мълчаливи протести се организират в обедната почивка и не нарушават работния процес на аварийните екипи.

Освен в ежегодните увеличения на работните заплати, социалните придобивки и коледните премии, компанията инвестира и в развитие на квалификацията на работниците и на условията на труд. Подобряването на работните условия и нарастването на доходите на работниците обаче трябва да бъдат обвързани с подобряване качеството на обслужване, развитието на мрежата и ефективността на работата, е позицията на компанията.

В отговор на изнесена в медиите информация относно подготвеността на аварийните екипи за реакция в зимни условия, от компанията съобщиха, че към месец ноември 2007 г. Е.ОН България Мрежи разполага с 1052 броя автомобили. От тях новозакупените автомобили с висока проходимост са 169 броя. Всички технически автомобили на компанията са с ново оборудване и нови инструменти, а служителите разполагат с ново работно облекло.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg