Прекратиха процедурата по доизграждането на АМ Хемус

968
Прекратиха процедурата по доизграждането на АМ Хемус

Обществената поръчка по избор на консултант по строителството на Автомагистрала "Хемус" бе прекратена, става ясно от данни на Profit.bg и Агенцията по обществени поръчки.

Проектът обхваща доизграждането на директното трасе на АМ "Хемус" от Околовръстния път на София при км 0+000 до включването в изградената част от магистрала при км 8+500 на пътен възел "Яна", в това число изграждането на два пътни възела, реконструкция на пътищата, пресичащи автомагистралата, с изграждане на съответни подлези и надлези.

Към началото на 2008 г. за АМ ”Струма”(137 км) и АМ “Марица”(67 км) се очаква обявяването на тръжната процедура за строителство.

Забавя се изпълнението на работите по АМ ”Люлин” и АМ ”Черно море”. От планираните за изграждане 103 км на АМ ”Черно море” са изпълнени едва 10 км, а се предвиждаше тази автомагистрала да бъде изпълнена като пилотен проект за публично-частното партньорство.

След като от португалския консорциум не успяха да намерят средства за финансирането на АМ “Тракия”, за там се очаква обществена поръчка, като целия участък ще бъде разделен на 3 или 4 лота.

Сред кандидатите са четири от най-големите български компании – Холдинг Пътища, Трейс Груп Холд, Главболгарстрой и Пътища АД. За да започне строителството на автомагистралата през 2008 г., са нужни около 100-150 млн. лв. Недовършеният участък е общо около 180 км.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg