Премиерът Станишев откри новия разменно-сортировъчен център на Български пощи

875

Министър-председателят Сергей Станишев откри в София нов разменно-сортировъчен център на „Български пощи” ЕАД.

Центърът е един от най-модерните в Европа и сочи бъдещото развитие на пощенските услуги у нас, заяви премиерът. Инвестициите са за 30 млн. лв., а амбицията на дружеството е да осъществява логистична дейност на целия Балкански регион.

Министър-председателят изтъкна работата на „Български пощи” като пример затова, че едно държавно предприятие, при добра воля и добър мениджмънт, може да бъде печелившо, да осъществява социални дейности и да постига неговите успехи. Дружеството има близо 10 млн. лв. печалба за миналата година, само за тази година инвестиционната печалба е 10 млн. лв., а в последните две години заплатите на служителите му са увеличени с 32 на сто.

На церемонията присъстваха също министърът на транспорта Петър Мутафчиев и генералният секретар на ПостЮроп Ингемар Персон.

Центърът е построен на площ от 25 декара и ще бъде обслужван от 532 служители. Двете сортировъчни машини, всяка с капацитет 40 000 пратки за час, позволяват оптично разчитане на кирилица и латиница.

Новият център дава възможност за обработка на 300 000 писма за денонощие и до 7000 колета за страната и чужбина. На територията на обекта е осигурена обработката на печатни издания и специализиран център за производството на “хибридни пратки”.

Очаква се той да повиши качеството на предоставяните услуги, да оптимизира разходите и логистичните връзки. С него ще се намалят и средствата, отделяни за транспорт, ще се повиши производителността на труда и ще се подобрят условията на труд.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg