Преработващата промишленост дърпа индустрията ни през март

605
Преработващата промишленост дърпа индустрията ни през март

По предварителни данни през март 2010 г. индексът на промишленото производство нараства с 1.7% в сравнение с март 2009 година, отчита националната статистика.

В преработващата промишленост е отчетено увеличение от 6.3%, в добивната промишленост - 4.8%, а в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ продукцията намалява с 9.7%.

Регистриран е ръст в производството на инвестиционни продукти (17.5%) и в производството на продукти за междинно потребление (5.5%), докато производството на енергийни продукти отбелязва спад от 8.9%.

През март 2010 г., в сравнение с предходния месец, е отчетено увеличение на промишленото производство с 21.1%, като ръстът в преработващата промишленост е 34.7%, в добивната промишленост - 7.3%, а в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ продукцията намалява с 2.8%.

По-значително нараства производството на тютюневи изделия - с 99.6%, производството на напитки - с 67.2%, производството на химични продукти - с 38.4%, производството на изделия от каучук и пластмаси - с 33.8%.

От преработващата промишленост под нивото на предходния месец остава единствено обработката на кожи; производството на обувки и други изделия от обработени кожи без косъм - с 10.9%.

По предварителни данни през март 2010 г. оборотът на предприятията от промишлеността нараства с 8.8% в сравнение с март 2009 година.

В преработващата промишленост увеличението е с 18.2%, в добивната промишленост - с 15.9%, докато в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е регистриран спад от 12.5%.

Спрямо предходния месец, оборотът през март 2010 г. нараства с 18.8%, като в преработващата промишленост увеличението е с 28.5%, в добивната промишленост - с 15.1%, а в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е регистрирано намаление с 2.3%.

 

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg