Преведоха 262 000 лв. за първите междинни плащания по ОПАК

341
Преведоха 262 000 лв. за първите междинни плащания по ОПАК

Над 262 000 лв. са преведени днес по сметките на бенефицентите по Оперативната програма “Административен капацитет”. Средствата са за допълнителни авансови плащания и за първите поискани от бенефициентите междинни плащания. Новината беше съобщена от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев по време на информационния ден, организиран от МДААР в Пловдив.

Факът, че са поискани междинни плащания означава, че вече има реално извършени дейности по първите одобрени проекти по ОПАК, както и че разходите за тях са признати от Управляващия орган на програмата и от сертифициращия орган (в Министерството на финансите) и са възстановени на бенефициентите по програмата. Точният размер на отпуснатата сума е 262 046, 65 лв., уточниха от Министерство на държавната администрация и административната реформа.

Министър Василев припомни, че още в началото на март бяха преведени първите авансови плащания на бенефициентите от миналогодишната процедура по ОПАК. Те възлизат на 20% от стойността на проектите, а общият размер на средствата е 1 887 813, 56 лв.

В присъствието на областния управител на Пловдив Тодор Петков зам.-министър Мария Дивизиева и експерти от УО разясниха условията за участие в новите два конкурса за проекти по Оперативната програма. Те са насочени към структурите на гражданското общество и за тях са предвидени 25 млн. лв.

Средствата са предоставени от Европейския социален фонд и от националния бюджет. Минималният праг на проектите е 100 000 лв., максималният - 390 000 лв. Срокът за изпълнение на проектите е 12 месеца.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg