През 2010 г. ЧЕЗ е подменила 90 км откраднати кабели

750
През 2010 г. ЧЕЗ е подменила 90 км откраднати кабели

ЧЕЗ отчита 184% ръст на щетите от увредени при посегателства съоръжения през 2010 г. в сравнение с 2009 г. Преките щети от подмяна на откраднати съоръжения са се увеличили с 96% в сравнение с предходната година.

През 2010 г. компанията е подменила принудително близо 90 километра кабели средно напрежение, което представлява почти 200% ръст за периода 2008-2010 г.

Общият обем на инвестираните средства за покриване на щетите от кражби и посегателства над съоръжения на компанията през миналата година възлиза на над 10 млн. лв., което е над два пъти повече в сравнение с 2009 г. От тях преките щети за подмяна на откраднати съоръжения възлизат на близо 5.8 млн. лв., а непреките - за възстановяване на увредени при посегателства съоръжения - са почти 4.3 млн. лв.

„Очакваме влизането в сила на законодателните промени, които предвиждат строг режим на изкупуване на метали и настояваме за категорични наказателни мерки срещу нарушителите.", казва Атанас Дандаров, член на УС на ЧЕЗ Разпределение.

От началото на 2008 г. до края на 2010 г. ЧЕЗ е инвестирала почти 19 млн. лв. за покриване на щетите от кражби и посегателства над съоръженията си.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...