През седмицата : ОСА на Фонд за енергетика и енергийни икономии и Асенова Крепост

404
През седмицата : ОСА на Фонд за енергетика и енергийни икономии и Асенова Крепост

Фонд за енергетика и енерегийни икономии АДСИЦ и Асенова Крепост АД провеждат две общи събрания днес (12 февруари).


Акционерите на АДСИЦ ще гласуват за избор на регистриран одитор и за промени в устава на дружеството.

По време на общото събрание на Асенова Крепост ще се вземе решение за освобождаването като член на Надзорния съвет на Милчо Ненов, без да го освобождава от отговорност в съответствие с чл. 116в, ал. 7 от ЗППЦК.

До 15 февруари (четвъртък) на Българска фондова борса ще продължат да се търгуват правата на Актив Пропъртис АДСИЦ, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на фонда.

От началото на търговията по позицията са сключени 37 сделки за общо 423 554 права, а общият оборот се изчислява на 38 120 лв.

16 февруари (петък) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Компания за технологии и иновации "Съединение", в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в предстоящото общо събрание на акционерите, което ще се състои на 6 март.

По време на извънредното събрание, акционерите на дружеството ще гласуват за увеличение на капитала от 2 млн. лв. на 3 млн. лв.

През изминалата седмица широкият индекс BG40 нарасна с 3.75 пункта, или 1.53%, до 248.24 пункта, докато SOFIX добави 10.41 пункта, или 0.78 на сто, до 1341.93 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg