Президентът открива 64-ия Международен панаир в Пловдив

322
Президентът открива 64-ия Международен панаир в Пловдив

64-ото издание на Международния технически панаир днес в Пловдив ще открие днес президентът Георги Първанов. Събитието ще продължи до 4 октомври. Официалната делегация, която включва министрите на икономиката и на транспорта Петър Димитров и Петър Мутафчив, народни представители и посланици, ще разгледа експозициите.

47 500 кв. метра нови изложбени площи са подготвени за новото издание на панаира, съобщиха от пресцентъра му.

Една нова палата и две основно ремонтирани допълват панаирния комплекс. Осигуряването на нови зони за експозиции се налага заради големия интерес към ЕСЕН 2008, където ангажираните площи са с 13% повече, отколкото през миналата година.

По-голямата част от изградените открити площи – 45 000 кв. м, са на мястото на стар склад, палати 15 и 20. Новите полета за експозиции са снабдени с цялата необходима инфраструктура и комуникации, включително достъп до интернет. Те ще са подходящи за представяне на едрогабаритна техника от бранша “Тежко машиностроене”.

Още 2500 кв. м са разположени до езерото, а в него е Виeнският павилион.

Петнадесет милиона лева инвестира Международен панаир Пловдив в модернизация на базата и услугите, които предоставя, през 2008 г. Това съобщи изпълнителният директор Георги Гергов преди дни.

Приходите от тазгодишния Есенен панаир ще бъдат с около 6% повече, в сравнение с предишното издание, прогнозира още Гергов. ЕСЕН 2007 донесе на дружеството близо 17 млн. лева.

3078 фирми от 45 държави са заявили участие в ЕСЕН 2008, един от най-авторитетните делови форуми за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа. На него ще бъдат представени рекорден брой новости - 211, от тях 46 световни.

Български фирми дистрибутори са наели с 30% повече изложбени площи заради нарастващото търсене на продукти и услуги, свързани със строителството, машиностроенето, енергетиката, екологията, химията, електрониката и електротехниката, автотранспорта.

42 чуждестранни бизнес сдружения, организатори на изложения, министерства, ведомства, посолства се включват в деловия форум заради интереса на чуждестранни компании за коопериране с български фирми, стартиране на съвместни проекти и създаване на нови бизнес мрежи.

Над 90 прояви ще предложи деловата програма. Сред тях са конференции и семинари за усвояване на еврофондовете, кооперационни борси, презентации.

Над 250 модела леки коли са включени в тазгодишния Автомобилен салон Пловдив, на който ще има 13 премиери, съобщи Стоян Желев, председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България, която е съорганизатор на проявата. Тя е една от най-атрактивните в рамките на Есенния панаир.

Снимка: Международен панаир Пловдив

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg