Президентът Радев: Ресурсите на държавата са ограничени

3483
Президентът Радев: Ресурсите на държавата са ограничени

Светът и България преминават през тежко изпитание. Епидемията ще подложи на изпитание здравната система и всички социални системи на държавата, които ще трябва да устоят на една кризисна ситуация, каза президентът Румен Радев след среща с Бойко Борисов и професор д-р Венцислав Мутафчийски. 

Нека изразим своето уважение и подкрепа към българските лекари и медицински сестри, каза още Радев.

„Нашето оценявала зависи от техния професионализизъм, социална сигурност и спокойствие, а това трябва да е ангажимент на държавата.


Тази епидемия напомни на всички по света, че трябва да сме единни. Нужна е пълната ни мобилизация. Строгите мерки ще бъдат от полза само, ако те бъдат осъзнати от всеки един от нас, каза още Радев.

„Извънредното положение е с едномесечен срок. Аз го примем като временна мярка. Моят призив е да не се поддаваме на паниката. Българските институции работят във форсмажор и трябва да прояваваме разбиране. Нека изпълняваме вискчи указанията на властите“, призова Радев.

Тези мерки са изключително важни и животоспасяващи в момента. 

Правителството трябва да предложи механизъм за подпомагане на най-засегнатите, както и да преоцени финансовите и инвестиционни ни приоритети.

Трябва да се търси помощ от ЕС, защото ресурсите на държавата са ограничени, каза още Радев. 

Колко дни оцелява коронавирусът извън организма? За да се намали скоростта на разпространение на коронавируса, учените дават препоръки

 

Ако преодолее тази епидемия, ние ще намерим решение на всички натрупани с години проблеми. Моят призив е единство и солидарност и вярвам че заедно ще се справим, завърши още той.

Премиерът Бойко Борисов каза, че в момента най-спешното е да защитим лекарите, медицинските сестри, лаборантите и др. 

СЗО: Не, чесънът няма да ви защити от коронавирусаФалшивите предупреждения и постове, които циркулират из социалните медии и често претендират да са от СЗО или от някое здравно министерство, включват неверните предположения, че чесънът, сусамовото масло и витамин C могат да убият този конкретен щам на коронавирус

 

Това което обсъдихме е 1000 лв. допълнително на месец за тези хора, които са на първата линия за борса с вируса.

Социално слабите, бизнеса трябва да се подпомага, но много внимателно трябва да следим резервите в държавата. Първо трябва да следим за пенсиите, заплатите на лекарите, полицията и армията. От криза не се излиза по-богат, допълни Борисов.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

ПЕТКОВ
# 0
16:03 | 15 March 2020
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ЗАЩО ДА СЕ ТЪРСИ ПОМОЩ ОТ ЕС ЗА ОГРАНИЧЕНИ В БЪЛГАРИЯ РЕСУРСИ ? КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА БЪЛГАРСКИТЕ РЕСУРСИ В ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ КОГАТО СТРАНАТА ПО ВРЕМЕ НА СОЦА БЕШЕ ПО ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ НА 28 МЯСТО В СВЕТА А СЕГА НЯМА РЕСУРСИ ? АКО БЯХМЕ КАКТО ПРЕДИ, СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ ПРИ ПОДОБНО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ЩЯХМЕ БЪРЗО ДА СЕ СПРАВИМ. СЕГА ИСКАМЕ ПОМОЩ НО БЪЛГАРИНА ВЕЧЕ НЯМА СЪВЕСТ И ОТГОВОРНОСТ !
Иван
# 1
13:03 | 15 March 2020
Като пишете статии с краката си, поне ги прочитайте преди да ги публикувате.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg