Президентът Росен Плевнелиев встъпи в длъжност

1221
Президентът Росен Плевнелиев встъпи в длъжност

Няма българин, чието сърце да не трепне, когато край него преминават бойните знамена, независимо от победи и поражения, кризи и успехи, те винаги идват величествено и ни напомнят за нашата славна история. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в словото си по време на церемонията по встъпване в длъжност, информира БГНЕС.

История на народ, създал една от първите държави в Европа. Народ - символ на етническо разбирателство. Тази история написа Паисий Хилендарски преди 250 г., за да възроди българския дух и самосъзнание в тежки времена. Тази история ни връща назад, когато Константин Иречек пише: България успя и се обедини. Защото всички гледаха в една посока. История на народ със здрави корени, а когато основните са здрави, можеш да надграждаш, заяви Плевнелиев.

Днес живеем в мир и сме член на свободното демократично европейско семейство. Искаме да докажем, че сме успешна нация, затова се връщаме към изконните български добродетели, да бъдем трудолюбиви, честни, гостоприемни, родолюбиви, защото миналото ни учи, че сме успявали само тогава, когато сме били заедно, когато сме имали цел. Затова като президент ще обединявам и няма да разделям, ще работя с визия и ще търся съгласие по националните приоритети, категоричен е Плевнелиев.

Той посочи, че Европа има своята програма 2020, България също ще изработи своята национална програма за развитие до 2020 г. "Ще я изковем, ще се обединим около нея и ще я следваме, независимо кой е на власт. Преди дни дадох заявка да бъда прагматичният президент, ще работя за растеж, за заетост, за справедливост и ефективно правораздаване в интерес на гражданите. За по-добра бизнес среда, за повече инвестиции, за образование, за иновации, за България с модерна инфраструктура, за културното и духовно развитие на нацията. За държава с репутация и добро име в този глобален свят. Всички вие подкрепихте и винаги сте подкрепяли президентите като хора, като институция, директно избрана от хората, затова ще отворя президентството за всички вас", обеща Плевнелиев.

"Призовавам ви: използвайте го, защото гражданите задават дневния ред на институциите и защото гражданите имат правото да изискват от политиците да бъдат последователни, открити и резултатни по националните приоритети. Нямам съмнение, че България ще се развива, въпросът е с каква скорост ще напредваме по националните цели да бъдем достоен европейски член, средно богат, с развита икономика. Държава, с достойно място за своя народ, в която младите хора остават, защото виждат перспектива за своето развитие. Нека изградим такава България заедно", категоричен бе Росен Плевнелиев.
 

Автор: Илия Атанасов

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg