При две проверки в Русе са открити данъчни нарушения за около 900 хил. лв.

569
При две проверки в Русе са открити данъчни нарушения за около 900 хил. лв.

Инспекторите на Териториалната дирекция на НАП в Русе са разкрили нарушения към държавния бюджет за повече от 868 хил. лв. в два търговски обекта.

За първи път в района те са установили и случай на манипулиране на фискалната памет на електронен касов апарат, съобщи експертът от дирекцията Николай Николаев.

В първия обект са открити два касови апарата, един от които бил скрит. Експертиза установила, че той е с нарушена пломба на корпуса, а втората задължителна пломба за фискалната памет въобще липсвала.

За периода от януари 2006 г. до февруари 2008 г. по този касов апарат са отчетени продажби за 178 300 лв.

В другия търговски обект е намерен касов апарат, чийто тип не е одобрен за работа у нас, а е разрешен в Румъния. Фискалното устройство не е регистрирано и в Териториалната дирекция на НАП в Русе.

От ноември 2007 г. до февруари 2008 г. на него са фиксирани 690 хил. лв. от продажби на стоки и услуги.

Санкциите за тези нарушения са от 200 до 10 хил. лв., а дейностите на двете фирми - собственици на обектите, ще бъдат задълбочено ревизирани и обложени със законните данъци.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg