Приеха проект за подробен устройствен план на ГКПП Брегово

454
Приет е идеен проект за подробен устройствен план на ГКПП Брегово на проведеното заседание на Междуведомствения съвет по въпросите на граничния контрол. Това съобщи областният управител на Видин Кръстьо Спасов.

Новият подробен устройствен план на ГКПП Брегово, който се намира на територията на област Видин и границата с Република Сърбия, предстои да бъде приет и от Националния експертен съвет по устройство на територията към МРРБ.

Територията, на която ще се развива ГКПП Брегово, е с площ 35 000 квадратни метра, от които 60 процента са пътна част и около 25 процента за озеленяване.

На ГКПП Брегово ще се въведе и системата на единен електронен фиш. По такава система вече се работи на ГКПП Връшка чука, уточни Спасов.

На ГКПП Брегово ще бъдат изградени по три ленти за движение, като неговото строителство ще бъде в посока изход към Сърбия. На мястото на пункта ще се изгради зона за безмитна търговия и бензиностанция. На територията на пункта се предвиждаоще и изграждането на хале за щателна митническа проверка на превозни средства.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg