Приключи проверката на ЕК относно безопасността на храните у нас

246
Приключи мисията на Генерална дирекция „Здравеопазване и защита на потребителите” (САНКО) към Европейската комисия, която имаше за цел да направи проверка на компетентните власти, контролиращи системите по безопасност на храни и фуражи, здравословното състояние на растенията и животните, както и хуманното отношение към тях.

Експертите от мисията посетиха Националната служба по растителна защита, за да се запознаят със системата за контрол за пестициди и системата за контрол на растително здраве. Разгледани бяха редица документи, проведоха се дискусии и интервюта.

Предварителното заключение на г-н Далибор Младенка – ръководител на екипа от дирекцията е положителна оценка за НСРЗ. Той констатира напредъка й по изпълнението на всички препоръки отправяни към нея при предходни секторни мисии.

До края на м. май 2007 г. се очаква да бъде изготвен проект на профил на Р България, отнасящ се до различни области, една от които е растителнозащитната дейност у нас. Компетентните власти ще имат 25-дневен срок за коментари по него, след което той ще бъде публикуван на интернет страницата на Европейската комисия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg