Приключиха плановите ремонти на блоковете в ТЕЦ Варна

341
Приключиха плановите ремонти на блоковете в ТЕЦ Варна

Плановите ремонти на шестте блока на ТЕЦ Варна приключиха месец по-рано от първоначално предвиденото. В резултат централата е готова за нормална техническа експлоатация през летните месеци и предстоящия есенно-зимен сезон 2008 г.

През месеците юли и август на миналата година ТЕЦ Варна произведе 914 ГВтч електроенергия или близо 90% повече отколкото през същия период на 2006 г., в следствие на по-високата консумация на електроенергия.

„Отново очакваме високо потребление на електроенергия през летния сезон. Направихме добра организация на работата, така че да изпълним планираните ремонти на блоковете по-рано и да можем да отговорим на очакваната повишена консумация на електрическа енергия“, заяви Ян Вавера, председател на Съвета на директорите на дружеството.

Ремонтните дейности в ТЕЦ Варна са извършени по предварително одобрена от Енергийния системен оператор (ЕСО) програма за периода февруари - юни 2008 г. Програмата включва планови ремонти по блоковете, по общостанционните съоръжения и други строително-ремонтни работи.

Ремонтите на всички блокове са протекли нормално – оборудването е проверено и е приведено в рамките на техническите изисквания. Осигурени са необходимите резервни части за предстоящата експлоатация на централата до края на годината. През изминалата ремонтна кампания е извършен основен ремонт на 4-ти енергоблок.

До края на годината предстои да бъдат завършени още планираните ремонти по общостанционните съоръжения и строително-ремонтните работи по подкрановите пътища и хидроизолацията на покривите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg