Приватизират "Общинска банка","Топлофикация" и "Общински имоти" догодина?

550
Приватизират

Между 25-45 хил. души на година се установяват трайно да живеят в София, каза заместник-кметът на София Минко Герджиков.Официалната статистика сочи, че регистрираното в София население е 16 процента от общото за страната, посочи той на международна конференция "Европейският град - градоустройство и архитектура, сигурност и финанси".

София дава 33 на сто от БВП на страната, като инвестициите в града през миналата година са 78 процента от всички, направени у нас. Това е и причината за ниското ниво на безработица в столицата - 1.3 процента.

През следващата година в приватизационната програма на Столичната община ще бъдат включени "Общинска банка", "ОЗК" и "Топлофикация", каза Герджиков. Ще се приватизират и "БКС-център", "Софийски имоти", "Галатея", "Озеленяване", обособени части от "ВиК", от "Софинвест" и от "Метрополитен".

Общинският бюджет е нараснал повече от 2.8 пъти от 2003 до 2008 година, съобщи заместник-кметът. Причината за това са по-големият обем от собствени приходи на общината.

Наред с увеличените средства от приватизационните сделки на общината, по думите на Герджиков, усвояването през следващите три години на близо 400 млн. евро по ОП "Транспорт" и ОП "Екология" и 58.5 млн. евро от ИСПА налагат нови начини на организиране на обществени поръчки, привличане на повече консултантски услуги и повече средства за проектиране и отчуждаване.

Източник:БТА, Снимка:БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Concepto - подходящата врата за всеки стил на обзавеждане у дома

Дървените интериорни врати Hörmann залагат на висококачествени...