Проблемът с данъкооблагането на моряците ни отново излиза на дневен ред

312
Съгласно разпореждането на министъра на транспорта Петър Мутафчиев Междуведомствената работна група, която проучва възможностите за уеднаквяване на условията за облагане на нашите моряци, наети на кораби, плаващи под българско или чуждо знаме, трябва да оформи мотивирано становище до края на седмицата.

Министър Мутафчиев предложи до оформянето и приемането на становището, Министерството на финансите и Националната агенция по приходите да се въздържат от действия спрямо моряците, чиито доходи подлежат на облагане и получи принципно съгласие от министъра на финансите Пламен Орешарски.

След като проучи какво предвижда действащото европейско законодателство в тази област и прилаганите мерки в страните членки на ЕС, Министерството на транспорта предлага посочените вземания да бъдат обложени с плосък данък между 2 - 6%, който да се приложи и със задна дата.

Припомняме, проблемът за облагането на моряшкия труд не е бил поставян за решаване от предходните правителства, което е довело до натрупване на вземания в значителен размер.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg