Продължават обработки срещу кърлежи

400
Продължават обработки срещу кърлежи

© Pixabay.com

Продължават обработки срещу кърлежи. Вчера (14 юни) са извършени обработки на зелени площи в парка на НДК и на Военната академия „Г. С. Раковски“, както и площи в район „Витоша“.

Обработките на общински зелени площи – паркове, градини, междублокови пространства, зелени ивици към транспортни трасета, общински гробищни паркове се извършват при сухо време и окосени тревни площи.

Направени са обработки срещу кърлежи на парковете, градините и междублоковите пространства, гробищните паркове, като в масово посещаваните паркове и градини на Столична община и на зелени площи, където се провеждат спортни и културни дейности, до момента е извършена двукратна обработка срещу кърлежи. Извънредни обработки са направени на парка при НДК, "Борисова градина", Южен парк, зелени площи към резиденция "Бояна", парка при Военна академия, парк „Хиподрума“.

Извършена е и допълнителна обработка на гробищните паркове в периода 10 – 13 юни 2019 г. срещу кърлежи и комари във връзка с предстоящото възпоменание Задушница. Тази пролет е направена и обработка срещу ларви на комари на естествени и изкуствени водоеми, речни корита. Направена е и обработка срещу гризачи на парковете, градините и междублоковите пространства, гробищните паркове, транспортните ивици и булеварди.

Какво да правим при ухапване от кърлеж?Изключително ценни съвети

При получени сигнали от граждани се маркират рисковите места и се подават на фирмата изпълнител за допълнителни третирания в рамките на определените площи и средства.

Следващата седмица ще стартират обработките срещу бълхи съгласно годишния график. Тези обработки влияят и на кърлежите.

Работата на екипите, които третират тревните площи, се извършва рано сутрин преди масовото посещаване на парковете.

Контролът на дейностите се извършва от специалистите на Столичното РЗИ, еколозите на районите заедно с дирекция „Зелена система“ на Столичната община.

 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...