Продават минералната баня в село Баните

1952
Продават минералната баня в село Баните

Министерският съвет прехвърли на община Павел баня безвъзмездно правото на собственост върху седем имота – частна държавна собственост. Местната власт ще използва терените за благоустрояване на цялата паркова зона, което включва дейности по изграждане на нови и обновяване на съществуващи алеи, зелени площи, парково осветление, изграждане на съоръжения за спортни и тренировъчни дейности за хора с увреждания, както и паркинг.

Кабинетът даде съгласието си за продажбата на минералната баня в село Баните, собственост на ,,Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс“. Общината участва с проект по Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция - България 2014-2020 г., който ще позволи възстановяването на старата минерална баня.

Правителството разреши и продажбата на четири имота, собственост на „Напоителни системи“ ЕАД. Два от терените се намират в землището на с. Горна Диканя, община Радомир, и са с обща площ 4 дка. Третият е част от землището на гр. Рила и е с площ 1.2 дка, а четвъртият – край с. Леново, община Асеновград, и е с площ 1.3 дка.

Продажбата на имотите ще се осъществи чрез търг при начална тръжна цена не по-ниска от пазарната стойност, определена от независим оценител.

Правителството промени от публична в частна държавна собственост статута на пет военни имота с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната и Българската армия. Имотите се намират в район Сердика в София (3.3 дка и четири сгради), землището на с. Кривня, община Провадия (32.7 дка и осем сгради), землището на с. Златина, община Провадия (52.9 дка), землището на с. Аканджиево, община Белово (93 дка и 18 сгради), гр. Созопол (245 дка и три сгради). Промяната на статута на имотите ще позволи с тях да бъдат извършени разпоредителни действия.

Кабинетът промени от публична в частна държавна собственост статута и на два имота с отпаднала необходимост за регионалния инспекторат по образование във Враца. Терените се намират в землището на с. Згориград и са с обща площ 6.7 дка. Построените в тях две сгради са в много лошо състояние и не се ползват.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg