Продават “ТЕЦ Бобов дол” с начална цена 100 млн. лв.

633
Продават “ТЕЦ Бобов дол” с начална цена 100 млн. лв.

Агенцията за приватизация обяви търг с явно наддаване с предварителни квалификационни изисквания за продажбата на 251 400 броя акции, представляващи 100% от капитала на “ТЕЦ Бобов дол” ЕАД, с. Големо село.

Началната тръжна цена за дружеството е 100 млн. лв. Депозитът за участие в търга е в размер на 5 млн. лв., а стъпката на наддаване – 500 хил. лв.

Цената на тръжната документация, която не съдържа информационен меморандум е 2000 лева и може да се закупи от Агенцията за приватизация.

За ТЕЦ Бобов дол се търси стратегически инвеститор, който кумулативно отговаря на няколко изисквания. Обемът на продадената електроенергия от собствени енергийни мощности да е не по-малко от 5 TWh за всяка от последните 3 финансови години, а собственият капитал на компанията да е равен или по-голям от 1 млрд. лв.

Кандидатите трябва да имат дългосрочен кредитен рейтинг най - малко “А-” (по Standard & Poor’s) или “А3” (по Moody’s Investors Service) или “А-” (по Fitch Ratings);

Купувачът може да е дружество, добиващо български въглища или доставчик на такива, което/който общо за последните 3 финансови години, за които има изготвени одитирани годишни финансови отчети, е добило/доставил минимум 1.25 млн. тона въглища.

Новият собственик може да е и консорциум - юридическо лице, в което минимум 51% от капитала се притежава от дружества, добиващи български въглища и/или от доставчици на български въглища, които за последните 3 финансови години, за които имат изготвени одитирани годишни финансови отчети, са добили/доставили минимум 3 млн. тона въглища.

До участие в търга не се се допускат офшорни дружества или такива, които имат просрочени публични задължения към българската държава или просрочени задължения към търговски дружества, в които българската държава притежава повече от 51 % от капитала им.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg