Продажбите на "Евромаркет Груп" могат да достигнат 1 млрд. лв. до 2010 г.

545
Продажбите на "Евромаркет Груп" за 2010 година могат да достигнат един милиард лева. Това прогнозира пред журналисти днес Димитър Илчев, главен мениджър на компанията.

Холдингът за строителна и индустриална техника "Евромаркет Груп" е официален представител на фирми като Hyundai Construction, Ammann Compaction, Lincoln Electric, Mitsubishi Forklifts, Gedore и други. Оборотът на групата тази година се очаква да бъде около 240 млн. лв., докато пред миналата е бил 180 млн. лв.

Димитър Илчев каза, че пазарът на индустриална и строителна техника в България през 2006 г. е бил около 400 млн. лв., но добави, че официална статистика няма. Компанията има дъщерни дружества в Македония, Сърбия, Хърватия, Словения и Украйна. Той каза, че фирмата смята да продаде бизнеса си в Хърватия и Словения, но да засили позициите си в Сърбя и най-вече в Украйна. Създадена преди 15 години, компанията е сто процента българска. Общият брой на служителите от холдинга без задграничните дружества надхвърля 600 души.

Компанията ще работи предимно за българския пазар, посочи Илчев. Финансирането от фондовете на Европейския съюз ще окаже положително влияние и на строителството на пътища, смята той. Поданни на Българската агенция за инвестиции, през следващите няколко години от фондовете на ЕС се очаква да дойдат около 13 млрд. евро.

Страната ни все още изостава значително не само по отношение на изграждането на основните магистрали, но и на първокласната пътна мрежа. Изграждането на качествени пътища ще доведе до ръст в строителството, а от там до повече бизнес и работни места, каза Илчев.

Високото строителство все още не е развито у нас но предстои неговият бум, смятат шефовете на компанията. Зачестилите анонси за инвестиции в небостъргачи (150-метрова сграда в Бургас на бизнесмена Ваклин Стойновски, както и седем проекта за небостъргачи в София), обаче показват такава тенденция. Необходимите кулокранове за изграждане на небостъргачи вече се предлагат и в България, добави Илчев.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg