Проекти за ваканционни селища правят в областите Хасково и Кърджали

1105
Проекти за ваканционни селища правят в областите Хасково и Кърджали

Проекти за ваканционни селища и развлекателни комплекси ще бъдат осъществени в Хасковска и в Кърджалйска област.

Уведомления за инвестиционните намерения са внесени в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково, съобщи пресаташето на инспекцията Мариана Вълчева, цитирано от БТА.

Общо 66 уведомления за инвестиционни намерения в двете области са внесени в РИОСВ-Хасково през януари тази година. За 15 от тях са издадени разрешения, че не е необходимо да се извършва оценка за въздействието им върху компонентите на околната среда, уточни Вълчева.

Сред по-интересните проекти е предложението за изграждане на ваканционно селище от седем едноетажни жилищни сгради в село Бориславци, община Маджарово. Подобна база за отдих, но за петнайсет сезонно обитаеми сгради, предстои да бъде изградена в село Брош, община Кърджали. Има внесено предложение и за създаване на място за отдих и туризъм в село Лозенградци, община Кирково. В Кърджали може да бъде осъществен проект за атракционен спортен воден комплекс с ресторант и паркинг към него, допълниха от РИОСВ.

В Димитровград има изразено намерение за създаването на развлекателен комплекс в парк "Н. Й. Вапцаров". На територията на същата община може да бъде изградено и фотоволтаично съоръжение от фирмата "Лъч Енерджи" ООД. Инвеститорите от региона вече предпочитат да използват възобновяемата енергия, отбеляза Вълчева.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg