Прогнозната цена на природния газ за януари-март 2008 г. - 443.84 лв. за куб. хектометър без ДДС

656
Прогнозната цена на природния газ за първото тримесечие на 2008 г. е 443.84 лева за кубичен хектометър без ДДС, съобщиха от "Булгаргаз" ЕАД.

Увеличението от 111.54 лева за кубичен хектометър (33.57 на сто) природен газ е в резултат основно на високите цени на алтернативните на природния газ цени на международните пазари. От дружеството посочват, че от значение за увеличението е и прилагането през четвъртото тримесечие на 2007 г. по- ниска цена от утвърдената от ДКЕВР.

"Булгаргаз" ЕАД ще анализира обстоятелствата, свързани с цената на петролния газ, като условия по договорите за доставка, динамиката на факторите, определящи равнището на цената на природния газ, потреблението през предстоящите зимни месеци, с оглед дружеството да предложи за утвърждаване от ДКЕВР цена, по- ниска от обявената.

Окончателното предложение на "Булгаргаз" ЕАД за цена на природния газ за първите три месеца на 2008 г. ще бъде обявено непосредствено преди внасянето му в ДКЕВР на 11 декември.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...