Производителите на винено грозде получават помощ в размер на 6.2 млн. евро

464
Производителите на винено грозде получават помощ в размер на 6.2 млн. евро

Производителите на винено грозде ще получат 6.2 млн. евро безвъзмездна помощ по мярката "Преструктуриране и конверсия на винени лозя". Това е обявил министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил по време на откриването на информационната кампания за разясняване на Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013 г. в град Пазарджик, информираха от пресцентъра на МЗП.

Министър Нихат Кабил подробно е разяснил четирите оси от Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013, като най-голямо внимание е отделил на 3-та ос - "Подобряване качеството на живот в селските райони и разнообразяване на селската икономика". Кабил е посочил, че това е една от най-важните оси, защото е предпоставка за развитието на добро българско земеделие.

Министърът на земеделието и продоволствието е обяснил и какви са новите предизвикателства пред българските фермери половин година след членството ни в Европейския съюз.

Поредицата от дискусии е съвместна инициатива на МЗП и редакцията на вестник "Стандарт". На откриването са присъствали зам.-министърът на земеделието и продоволствието Димитър Пейчев, главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова, експерти от министерството, представители от областните структури от МЗП, както и земеделски производители от Пазарджишкия регион.

Темата, с която беше поставено началото на поредицата дискусии, бе "Европейски възможности пред българските фермери". Най-често задаваните въпроси бяха свързани с финансирането на проекти по програма САПАРД, както и кои са начините за кандидатстване за получаване на евросубсидии. Сред най-дискутираните бяха и тези за новите регламенти на Европейския съюз в сектора на лозарството и винопроизводството и как те ще се прилагат в България

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg