Промени в столичното движение по 24 май

728
Промени в столичното движение по 24 май

Във връзка тържествено шествие на 24 май 2010 г. се предвижда промени в движението, престоя и паркирането на пътни превозни средства. Сборният пункт на участниците е от 08.30 часа на 24.05.2010 г. пред Национален дворец на културата, информират от Столична община.

Празничното шествие ще се проведе от 10.00 часа по следния маршрут: от НДК по бул. "Витоша", бул. „Кн. М. Луиза", пл. „Независимост", бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски" до паметника на "Св. Св. Кирил и Методий" пред Народната библиотека.

На 24.05.2010 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на:

-от 07.00 до 10.00 часа на бул. „Витоша" между бул. „Ген. М. Скобелев" и ул. „Гургулят" от страната на НДК.

-от 07.00 до 12.00 часа върху тротоара на: ул. "Оборище" между ул. "Кракра" и бул. "Васил Левски" от страната на Народната библиотека; ул. "Шипка" между ул. "Кракра" и бул. "Васил Левски" от страната на Народната библиотека.

От 09.30 до 12.00 часа на 24.05.2010 г. се забрани влизането в двете посоки на пътни превозни средства, с изключение на превозните средства на градския транспорт, по:

бул. "Васил Левски" между бул. 'Цар Освободител" и ул. "Оборище", като от 10.00 до 12.00 часа се спира преминаването и на градския транспорт;

ул. „Оборище" между ул. „Кракра" и пл. „Св. Ал. Невски";

От 10.00 до 12.00 часа на 24.05.2010 г. "Център за градска мобилност" ЕООД да извърши следното:

Частично се променят маршрутите на автобусни линии №№ 9, 280 и 306 както следва:

№ 9 - от бул. "Евл. и Хр. Георгиеви", обратен завой пред Национален стадион "Васил Левски", бул. " Евл. и Хр. Георгиеви" и по маршрута си;

№ 280 и 306 - от бул. "Цариградско шосе" по бул. " Евлоги и Христо Георгиеви", ул. "Гурко", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител" и по маршрута си.

Частично се променят маршрутите на тролейбусни линии № 1, 2, 4, и 11 както следва:

№ 1 и 2 - от бул. "Васил Левски" обратен завой при кино "Одеон", бул. "Патриарх Евтимий" и по маршрута си;

№ 4 и 11 - от бул. "Цар Освободител" по бул. "Васил Левски", ул. "Гурко", бул. " Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си;

Тролейбусите от линии №№ 1, 2 и 4 преминали преди мероприятието ще се движат по следния маршрут - от ул. "Кракра" по ул. "Оборище", десен завой по бул. "В. Левски" и по маршрута си.

Във времето на преминаване на шествието Столична дирекция на вътрешните работи ще спира и възстановяват поетапно движението на пътните превозни средства в зависимост от преминаването на участниците в шествието.

Ще бъде осигурен полицейски пост за регулиране на движението на кръстовището бул. "Васил Левски" и ул. "Гурко", за извършване на ляв завой от тролейбусите на градския транспорт.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg