Промени в Закона за общинската собственост прие парламентът

319
Промени в Закона за общинската собственост прие парламентът

Народното събрание обсъди на заседанието си на 28 май 2008 г. на второ четене промени в Закона за общинската собственост. Те предвиждат решенията за промяна на характера на имоти – от публична общинска собственост в частна общинска собственост да се приемат с мнозинство от две трети от общия брой на общинските съветници.

В момента решенията на общинския съвет се вземат с мнозинство повече от половината от общия брой на общинските съветници. Измененията предвиждат предоставянето под наем и разпореждането на имоти и вещи – общинска собственост, да се извърша чрез публичен търг или публично оповестен конкурс, освен ако в закона не е предвидено друго.

Парламентът обсъди на второ четене и промени в Закона за фуражите, според които фуражите ще се пускат на българския пазар опаковани или в насипно състояние с етикети или придружаващ ги документ на български език. Фуражните добавки и премиксите на основата на фуражни добавки се пускат на пазара само опаковани и етикирани в съответствие с изискванията на съответния европейски регламент.

Народните представители обсъдиха на заседанието си проект на Закон за ратифициране на Споразумението за стабилизиране и асоцииране между Европейските общности и техните държави-членки и Република Черна гора, подписано на 15 октомври м.г. в Люксембург.

Народното събрание обсъди на първо четене законопроект за ратифициране на промени в Конституцията и Конвенцията на Международния съюз по далекосъобщенията.

Двата документа са основните актове, които регламентират дейността на съюза. Промените в Конституцията и Конвенцията прецизират текстовете, уреждащи процедурите за свикване на световните асамблеи и конференции на секторите на МСД, както и на конференциите на пълномощните представители.

Създава се и възможност за по-широка представителност на Съвета на държавите, които не са членки на Съвета в неговите заседания, комитети и работни групи.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg