Промишленото производство намалява за април

714
Промишленото производство намалява за април

По предварителни данни през април 2010 г. индексът на промишленото производство нараства с 0.2% в сравнение с април 2009 г., съобщава НСИ. В производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е отчетено увеличение от 1.9%, в преработващата промишленост - 0.4%, докато в добивната промишленост продукцията намалява с 5.0%.

Регистриран е ръст в производството на продукти за междинно потребление (5.0%), в производството на инвестиционни продукти (4.9%) и в производството на енергийни продукти (0.9%).

През април 2010 г., в сравнение с предходния месец, е отчетено намаление на промишленото производство с 6.4%, като спадът в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е 16.6%, в добивната промишленост - 10.3%, а в преработващата промишленост - 2.8%.

По-значително намалява производството на тютюневи изделия - с 26.4%, производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 11.4%, производството на облекло - с 10.5%, производството на химични продукти - с 8.4%. Ръст е регистриран в производството на изделия от други неметални минерални суровини със 7.0%, в печатната дейност и възпроизвеждането на записани носители - с 2.8%.

Индекси на оборота в промишлеността

По предварителни данни през април 2010 г. оборотът на предприятията от промишлеността нараства с 9.7% в сравнение с април 2009 година. В добивната промишленост увеличението е 35.4%, в преработващата промишленост - 10.3%, а в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - 4.0%.

В сравнение с предходния месец, оборотът през април 2010 г. намалява с 1.9%, като в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ намалението е 14.9%, докато в добивната промишленост е регистрирано увеличение от 18.3%, а в преработващата промишленост - 1.4%.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg