Проучване на ЕК ни нареди в групата на "наваксващите" в областта на иновациите

328
Проучване на ЕК ни нареди в групата на

Поръчано от Европейската комисия проучване нареди България в групата на "наваксващите" страни в Европейския съюз в областта на иновациите. Другите страни членки на Европейския съюз в тази група са Полша, Румъния, Гърция, Унгария, Литва, Малта, Латвия и Словакия.

В проучването на намиращия се в Маастрихт Център за икономически и социални изследвания за състоянието на иновациите в света, които са важен фактор за икономическото развитие, за България се посочва, че цялостното представяне на страната в тази област е "под средното за Европейския съюз".

Представянето на България в областта на иновациите през изминалите пет години все пак се е подобрило в сравнение със средния показател за Европейския съюз. Ако сегашната тенденция се запази, България ще достигне средното равнище в съюза в иновационната сфера след около 20 години, се отбелязва в проучването.

За водещи страни в Европейския съюз в областта на иновациите се посочват Швеция, Финландия, Дания, Германия и Великобритания.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg